Ton de Haan – Commercieel Directeur

Als Commercieel Directeur van The Telecom Consultancy Company is Ton de Haan dagelijks bezig met het ‘ontzorgen’ van opdrachtgevers door geschikte kandidaten te leveren voor moeilijk vervulbare opdrachten in de telecombranche. Hij vindt het belangrijk om duurzame relaties op te bouwen met opdrachtgevers, vandaar dat hij veel tijd investeert in de relatie en zorgt voor wederzijds profijt. Naast het benaderen van nieuwe opdrachtgevers denkt hij graag mee met huidige partners over nieuwe mogelijkheden, zodat aan hun vraag kan worden voldaan. 

Zijn levensmotto: ‘Geen woorden, maar daden!’ komt terug in de dagelijkse bedrijfsvoering. Ton is namelijk volhardend en wordt ook wel omschreven als een pitbull die niet loslaat voordat hij zijn doel heeft bereikt. Doorzettingsvermogen en overtuigingskracht zorgen er mede voor dat hij niet terugdeinst voor een uitdaging, waardoor TTCC door de jaren heen is blijven groeien. ‘We willen dat continueren zolang we de kwaliteit van onze medewerkers kunnen blijven waarborgen. Wij focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit.’ Dit beleid heeft zijn vruchten afgeworpen voor TTCC, want opdrachtgevers kloppen telkens weer aan met nieuwe opdrachten.

Ton is erg tevreden over de toegewijde werknemers die TTCC in dienst heeft, maar blijft altijd op zoek naar nieuwe talent. Een TTCC’er moet volgens hem over een aantal kwaliteiten beschikken. Zo vindt hij het belangrijk dat TTCC’ers ondernemend zijn en een pragmatische, no-nonsense mentaliteit hebben. ‘Dit zijn echte doeners die het verschil maken bij een opdrachtgever.’ Vaak zijn dit professionals die al vele jaren succesvol zijn. Maar steeds meer richt hij zich ook op young professionals, nu opdrachtgevers daar ook steeds meer gebruik van willen maken. Daar waar Jan de intervisie bijeenkomsten binnen TTCC organiseert, regelt Ton met veel enthousiasme de social events.

Tijdens zijn drukke leven maakt Ton graag tijd vrij voor zijn familie en vrienden en vindt hij het leuk om een balletje te slaan op de tennis- of golfbaan. Toch steekt hij veel tijd in zijn werk, want TTCC is in zijn ogen nog lang niet uitgegroeid. Zowel doorgroeien in de telecombranche als andere branches verkennen staan nog op zijn to-do-lijstje voor de komende jaren. Hij is er dan ook trots op dat TTCC in relatief korte tijd een aantal partnerships heeft opgebouwd met verschillende telecompartijen en elk jaar succesvoller is dan het jaar ervoor.