Marc Droste – Projectmanager

Marc Droste begon na zijn studie bedrijfskundige informatica en bedrijfskunde aan een carrière als consultant, startte met anderen een eigen bedrijf en ging vervolgens als zelfstandige aan de slag. Hoewel hij een logistieke achtergrond heeft, ligt zijn hart de afgelopen 12 jaar bij de telecombranche. Zodoende kwam hij in aanraking met TTCC, waar hij nu al vele jaren werkzaam is. 

Marc begon zijn dienstverband met een grootschalig project bij KPN en werkt inmiddels bij T-Mobile. In zijn voorgaande banen had hij al veel ervaring met project- en programmamanagement opgedaan, zodat hij nu als projectmanager goed op zijn plaats is. Hij opereert voornamelijk op het snijvlak van IT, bedrijfsprocessen en organisatie en ontfermt zich op dit moment over 2 grote projecten. 

Marc: ‘Elk project begint met het maken van een PBS/WBS/planning en het bepalen van budget, randvoorwaarden, team, risico’s etc. Mijn taak is ervoor zorgen dat alles volgens deze planning verloopt en dit natuurlijk binnen het budget en afgesproken kwaliteit. Hierdoor ben ik dagelijks met veel verschillende partijen aan het schakelen’. Zijn dagen zijn voor een belangrijk deel gevuld met vergaderingen, bijvoorbeeld met het projectteam, de projectmanager en de delegated product owner. Vaak komen hier ook niet-reguliere taken tussendoor, zoals escalaties en collega’s die hem altijd weten te vinden met allerlei vragen. Gelukkig is Marc heel nuchter en heeft hij geleerd dat werk en privé gescheiden moeten blijven.

‘Projectmanagement is echt een vak en het is belangrijk om met een standaardmethode te werken, zodat je gestructureerd werkt. Hoewel je natuurlijk verschillende certificaten kunt halen, is het iets wat je in de praktijk moet leren’ vindt Marc. Hij kijkt met plezier terug op een project tijdens zijn periode bij KPN. Dit was een complex project waar veel bij kwam kijken, maar het zorgde wel voor de nodige uitdaging – iets wat hij graag terugziet in zijn projecten. ‘De ambitie kan nooit hoog genoeg liggen. Wat ik graag nog zou willen doen in de toekomst is een project waarbij ik een organisatie echt Agile kan laten functioneren. Hoewel dit een uitdaging is, lijkt mij dit erg leuk. Als dit een klus is waarbij ik lopend naar werk kan zou het helemaal fantastisch zijn!’. Wellicht gaat de telecombranche dit Agile werken de komende tijd meer adopteren en kan Marc tijdens een volgend project zijn droom werkelijkheid maken!