Jan van der Starre – Algemeen Directeur

Jan van der Starre is algemeen directeur van The Telecom Consultancy Company en is daarnaast werkzaam als Senior Project- en Programmamanager bij diverse opdrachtgevers. Hij heeft een groot gedeelte van zijn carrière in de telecombranche gewerkt en besloot in 2013 TTCC op te richten. Als algemeen directeur houdt hij zich bezig met de operationele zaken, terwijl zijn zakenpartner Ton de Haan de commerciële relatie met de klant bewaakt en beheert.

Jan is expert op het gebied van procesmanagement, maar ook projectmanagement heeft hij zich in de loop der jaren eigen gemaakt. Met een achtergrond in informatica weet hij zijn weg goed te vinden in projecten met IT-componenten en systeemveranderingen. Zijn grootste trots: de lancering van de eerste iPhone in Nederland. De lange rij die voor de T-Mobile shop stond zal hij niet snel vergeten, net als de implementatie van een ‘Agile way of working’ bij Ben om de beheerprocessen en ontwikkelprocessen te verbeteren en efficiënter te maken. ‘Leuke dingen doen met leuke mensen’ is dan ook waar hij aan vasthoudt, iets wat TTCC al jaren doet. 

Jan is een familiemens en brengt zijn vrije tijd graag door in het bijzijn van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Wanneer hij niet aan het genieten is van vakantie in het buitenland slaat hij af en toe een hengel uit tijdens het vissen, leest hij veel thrillers en maakt hij graag gebruik van zijn museumjaarkaart. Ook blijft hij up-to-date in zijn vakgebied en verdiept hij zich graag in uitdagende projecten bij opdrachtgevers: er zitten wat hem betreft niet genoeg uren in een dag! Binnen TTCC coacht Jan medewerkers op inhoudelijke zaken, helpt hij ze als ze tegen problemen aan lopen, begeleidt hij hen bij het zetten van stappen en fungeert hij als klankbord. Bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers vindt hij het belangrijk dat iemand ondernemend is. Jan: ‘Hoewel Ton een meester is in het vinden van werk voor ze, worden ze toch geacht hun eigen opdracht goed in te kunnen vullen en overeind te houden’. Daarnaast is aantoonbare ervaring in de telecombranche ook een pré. Desalniettemin is TTCC nu aan het bewegen om naast Seniors ook Young Professionals aan zich te binden, om zo een goede mix van expertise en ervaring aan de klant te kunnen bieden. TTCC is dan ook nog lang niet uitgegroeid, volgens Jan. ‘Onze expertise zit in de telecombranche en daar wil ik verder in doorgroeien. Door het aangaan van partnerships met opdrachtgevers kunnen wij langdurige samenwerkingen bewerkstelligen’.